Egy komplett generációnyi informatikus hiányzik Magyarországról

loading...

webshop7_9

Érme a legszebb ajándék!

Érmebolt >>


Könyvelés teljes körű ügyintézéssel >>

Ingyenes tanácsadás, rugalmas nyitvatartás!


Kötelező szabályzatok elkészítése >>

Tisztelt Cégvezető!
Készíttesse el kötelező szabályzatait, mielőtt az adóhatóság megbünteti!

Egy komplett generációnyi informatikus hiányzik Magyarországról

Az utóbbi hónapokban többször is írtunk már arról, hogy egy iparági felmérés szerint legalább 22 ezer informatikus hiányzik a magyar munkaerő piacról, és már akkora a baj, hogy 400 ezer forintos kezdő fizetésért sem lehet megfelelő programozókat találni.

Most a Portfolio.hu is utánajárt a dolognak, és bár a munkaerő hiány pontos mértékét illetően eltérő számokat kapott, abban nagyjából mindenki egyetértett, akit a lap megkérdezett, hogy nagy a baj. Olyannyira, hogy a Deloitte tanácsadó cég szerint például

vannak olyan területek, ahol egy komplett generáció hiányzik.

A nyugdíjba vonulókat sem pótolják

A 22 ezer fős számot elterjesztő szervezet, a Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szerint a tavalyi kutatásuk óta még rosszabb lett a helyzet, tehát a baj valószínűleg mára még nagyobb. Bár az állami nyilvántartás szerint hivatalosan csak 500 fős a munkaerő hiány a szektorban, az IVSZ a cégek visszajelzésére hivatkozva azt mondta a Portfoliónak, hogy nagyságrendileg nagyobb a probléma.

A 22 ezer fős munkaerő hiányról fontos tudni, hogy ez a szám nem egységes informatikai képzettséget fed le: egy része egyetemi, másik része középfokú végzettséget jelent. Tulajdonképpen egy piramist kell elképzelni, aminek a tetején a mesterfokú és a PhD-végzettséggel rendelkező IT – szakemberek állnak – emeli ki a Portfolio cikke.

A munkaerő hiány legfőbb okaként az oktatást említik a szakértők: évente néhány ezer fő szerez informatikai végzettséget a felsőoktatásban, és körülbelül ugyanennyien más oktatási szinteken, így még az évente körülbelül 3000 nyugdíjba vonuló informatikus utánpótlására sem termel ki elég szakembert az oktatás. (Az oktatási rendszer hiányosságai miatt a cégek már maguk kénytelenek kiképezni a munkaerőt.)

Grafika: Portfolio.hu

Ezt tetézi, hogy bár az IT területen kisebb a külföldre vándorlók aránya, mint más ágazatokban (pl. az egészségügyben), jelentős azonban a más szektorokba történő átnyergelés. Fontos felszívópiac például a pénzügyi szektor, illetve az energetikai és telekommunikációs cégek is sok szakembert csábítanak el.

Ugyanakkor munkaerő-szervezéssel foglalkozó cégek szerint a hiány megoldására 5-10 ezer megfelelő szakember is elég lenne, ha a cégek hatékonyabban osztanák el az erőforrásaikat.

Bölcsészprogramozók!

A Portfolio megkérdezte a Deloitte tanácsadó céget, az NNG navigációsszoftver-fejlesztőt, az egyik legsikeresebb magyar startupnak számító Prezit és az Ericsson telekommunikációs céget a tapasztalataikról, és mindenhol azt mondták nekik, hogy problémát jelent megfelelő informatikai szakembereket találni.

Tapasztalataik szerint például

  • szinte lehetetlen néhány éves tapasztalattal rendelkező, jól használható fejlesztőt találni;
  • kiéleződik a verseny a legjobb szakemberekért;
  • a legnagyobb kihívás, hogy speciális tudású embereket találjanak;
  • a szoftverfejlesztési piacról általánosságban elmondható, hogy munkaerő hiánnyal küzd, de az analitikai és a felhőalapú megoldások fejlesztésében jártas szakemberek iránt is kiemelkedően megugrott a kereslet;
  • a szektorban működő minden cég érzi a hiányt, de a legnehezebb a munkavállalói szempontból kevésbé vonzó cégek helyzete, hiszen tőlük folyamatos a munkaerő elszivárgása.

Új tendencia, hogy a munkaerő hiány miatt a cégek olyan csoportokat vonnak be az informatikai munkavégzésbe, akik korábban teljesen kirekedtek erről a piacról, például – és most informatikai végzettségű és a más végzettségű embertársaikkal szemben előítéletes olvasóink jól kapaszkodjanak meg székük mindkét karfájában, ha van –

bölcsészeket képeznek ki különböző informatikai feladatok ellátására.

A trendek abba az irányba mutatnak, hogy egyre inkább a tudás és a tanulékonyság számít, nem pedig az, hogy ki milyen tanulmányokat végzett – indokolta a tendenciát a Deloitte egyik vezetője.

De a Prezinél is van olyan mérnök, aki korábban könyvelőként dolgozott, és férjétől kezdett programozást tanulni, majd gyakornoki pozícióból küzdötte feljebb magát a cégnél. Hogy hogyan lesz valaki bölcsészből rövid időn belül programozó, arról itt írtunk részletesen.

Külföldön biztos jobb?

A statisztikák szerint az informatikus most a negyedik legjobban fizető szakma Magyarországon: a havi bruttó átlagkereset 2015-ben a vezetők körében 866 ezer, az értékesítésben 814 ezer forint volt. Az első három:

  1. légiforgalmi irányító: havi bruttó 1 778 000 forint;
  2. miniszter, államtitkár, képviselő: havi bruttó 1 238 000;
  3. tőzsde- és pénzügyi ügynök: havi bruttó 963 000 forint.

A Portfoliónak adott válaszaik alapján az NNG-nél egy pályakezdő fejlesztő 300 ezer nettót keres, a Deloitte-nál 280-300-ról indul a fizetés, a munkaerő-szervezők bruttó 250 és 2 millió forint között alkalmaznak szakembereket.

Viszont külföldön sem fenékig tejfel minden: állásközvetítők adatai alapján bár az IT-szektorban intenzív a kelet-nyugati áramlás, azok, akik először vállalnak munkát nyugaton, jellemzően „csak” a kétszeresét keresik az itthoni bérüknek, míg más szektorokban négy-ötszörös is lehet a különbség. Mivel Nyugat-Európa legtöbb városában drágább az élet, mint Magyarországon, ezért a megtakarítható vagy szabadon elkölthető keresetük ennél kisebb arányban növekszik.

Más a helyzet a nagyobb tapasztalattal rendelkezőknél, illetve határozott idejű projektmunkával is jól lehet keresni, akár napi 110 ezer forintot is. Hogy a magyarok miért keresnek kevesebbet, mint a nyugatiak.

Forrás: Index

Legutóbbi bejegyzések

webshop7_9

Érme a legszebb ajándék!

Érmebolt >>


Könyvelés teljes körű ügyintézéssel >>

Ingyenes tanácsadás, rugalmas nyitvatartás!


Kötelező szabályzatok elkészítése >>

Tisztelt Cégvezető!
Készíttesse el kötelező szabályzatait, mielőtt az adóhatóság megbünteti!

loading...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.